Bijzondere lezing door Inheemse leider Kowawa Apurina


Kowawa Apurinã, inheemse leider en milieu- en mensenrechtenactivist, komt naar Maastricht !

Op woensdag 16 november zal zij van 19.00 – 21.00  spreken over haar werk : over de aantasting van het milieu, inheemse inspanningen om land te beschermen en over het genezen van onszelf en de planeet.

De lezing vind plaats:

Studentenpastoraat The InnBetween,
Capucijnenstraat 122,
Maastricht

Kowawa is een Apurinã uit de Middle Purus River, een zuidelijke zijrivier van de Amazone. Ze is de kleindochter van een sjamaan en de nicht van een cacique (dorpsleider). Kowawa leerde op tienjarige leeftijd Portugees en ging naar een Braziliaanse universiteit, waar ze een bachelor in de rechten behaalde en een licentie in beeldende kunst, en vervolgens een MA in onderwijs en nog een MA in antropologie. Ze is een Ph.D. student antropologie aan de Federal Fluminense University in Niterói en voert momenteel een doctoraatsuitwisselingsprogramma uit aan de Sorbonne Nouvelle University in Parijs.

Haar onderzoek onderzoekt het proces van het heroveren van land door het Tupinambá-volk in het zuiden van Bahia, Brazilië. Kowawa is een belangrijke inheemse leider, evenals een milieu- en mensenrechtenactivist. Ze is mede-oprichter van een instituut voor het behoud van Apurinã-landen, het Instituto Pupykary, evenals de Braziliaanse Articulation for Indigenous Antropologists.

Tickets zijn gratis, maar zorg ervoor dat je je aanmeldt om een plekje te bemachtigen!

Dit evenement is onderdeel van de wekelijkse serie Wide Horizons van The InnBetween (studentenpastoraat Maastricht). Op woensdagavonden komen we samen om te leren en onze horizon te verbreden over onderwerpen als Duurzaamheid, Kunst & Cultuur, Wetenschap, Maatschappelijke Verantwoordelijkheid en Spiritualiteit.

Tickets: bookwhen.com/TheInnBetween

Drankjes worden verkocht als inzamelingsactie voor Kowawa’s gemeenschap.

https://fb.me/e/2oq2k3bNY